Njihuni me ishullin në të cilin jetojnë vetëm 62 persona

Ishulli Palmerston ndodhet dymijë milje në veri-perëndim të Zelandës së Re.

Destinacioni me rërë të bardhë është shtëpia e 62 personave, 59 prej të cilëve janë pasardhës të drejtpërdrejtë të një njeriu të quajtur William Marsters.

E SPONZORIZUAR

Nuk ka dyqane apo tregje në Palmerston sepse komuniteti nuk përdor para, përveçse për të blerë pajisje nga bota e jashtme.

Palmerston zakonisht vizitohet nga një anije furnizimi dy herë në vit, por nuk është e rrallë që banorët të kalojnë deri në 18 muaj pa një dërgesë.

Banorët janë shumë mikpritës të vizitorëve dhe i ftojnë ata të qëndrojnë në shtëpitë e tyre personale.

Ka dy telefona në ishull, si dhe 6 orë në ditë energji elektrike dhe 4 orë qasje në internet. /tch/