Doktorët i gjejnë adoleshentit një parazit me flokë dhe dhëmbë (Foto)

Një adoleshent Indian vazhdimisht ka pasur dhimbje të shpeshta stomaku dhe është tronditur kur i kanë treguar se kjo dhimbje është shkaktuar nga keqformimi i fetusit të tij të dyfishtë.

Mjekët u habitën kur gjetën këtë fetus me flokë dhe dhëmbë në barkun e 18-vjeçarit, Narendra Kumar.

Adoleshenti u diagnostikua me “fetus në fetus”, një gjendje e rrallë që deri tani ka prekur vetëm 200 persona në gjithë botën.

E SPONZORIZUAR

Kjo gjendje ndodh kur gjatë fazave të hershme të shtatzënisë me binjakë, një fetusi hyn në tjetrin përmes kordonit kërthizor. Atje ai bëhet një parazit, që jeton jashtë trupit të vëllait ose motrës për mbijetesë. Sipas mjekëve, ai kishte jetuar si parazit brenda trupit të tij që nga lindja.

Kjo u zbulua vetëm kur kirurgët e operuan adoleshentin të hënën dhe zbuluan shkakun e zymtë të sëmundjes së tij. /mapo/