Apple kërkon nga Trump përjashtimin nga tarifat, për komponentët e iPhone të prodhuar në Kinë

Apple ka kërkuar zyrtarisht më shumë përjashtime për tarifat që hynë në fuqi në shtator si pjesë e luftës tregtare SHBA-Kinë.

Siç është raportuar nga Bloomberg, kërkesat më të fundit zyrtare të Apple kërkojnë një raund tjetër përjashtimesh, këtë herë për komponentët iPhone, AirPods, Apple Watch dhe më shumë nga detyrat aktuale 15%.

Apple ka pasur dhe ka humbur suksesin në shtyerjen e zyrës së Përfaqësuesit të Tregtisë amerikane të aprovojë heqjen e tarifave për produktet dhe përbërësit e saj që janë bërë në Kinë.

Për shembull, Trump fillimisht tha se Apple nuk do të marrë ndonjë lehtësim për përbërësit e Mac Pro por 10 lehtësime përfunduan të miratohen në shtator.

Sidoqoftë, në fund të shtatorit, kërkesat e mbetura për heqjen e Mac Pro u refuzuan.

Tani, Apple ka paraqitur më shumë kërkesa zyrtare në zyrën e Përfaqësuesit të Tregtisë amerikane duke kërkuar një përjashtim nga tarifat 15% që aktualisht godasin Apple Watch, iMac dhe disa nga përbërësit e tyre të iPhone.

Janë bërë kërkesa për gjithsej 11 produkte dhe / ose përbërës.

Sa i përket arsyetimit të kërkesave, Apple thotë se nuk mund të gjejë një burim tjetër për këto produkte / përbërës. /Telegrafi/