Troshupa: Tri spektakle të turpshme dje i pasqyruam para Botës

 Troshupa: Tri spektakle të turpshme dje i pasqyruam para Botës

Nga Ymer Troshupa:

1-U arrestuan, duke i refuzuar dhe kontestuar ftesat që burojnë nga një Gjykatë që e kemi formuar dhe merituar vet. Të arresturit që deri dje u vetvlerësuan më shumë se të rënët për këtë pak Liri që e kemi, ata dje edhe njëherë dëshmuen se të rënët janë statistika, e të gjallët janë atribut. 2-Qasja para mediave dhe refuzimi i arrestimit nga zyrtarë të Eulex-it, pasqyroj dhe reflektoj arrogancën dhe arbitraritetin e kokave që përfaqësojnë ushtarët e mjerë, e ndoshta edhe më tej e bënë të besueshëm/dyshimtë edhe sjelljen dhe komandën e tyre kur ishin edhe me uniformë e armë. 3-Prononcimi publik i Nasim Haradinaj, me një zhargon të fjalëve të nivelit më të ulët, qasja me motive dhe emocione personale e tij duke u munduar personalitetin e tij të e përgjithësoj me interesin shoqëror, e dëshmon edhe një herë fjalën e popullit: “Për një plesht me kallë jorganin” Aktualisht jemi në fazen kur Individi tentoj të e rrëmbej suksesin, e shoqëria të i bartë pasojat Sot jemi në flugun e madh të emocioneve pro dhe contra, nga njëra anë ndjejmë dhimbje për kontributin dhe luftën e drejtë që e kishim i tërë populli, dhe nga njëra anë padrejtësisht tentohet dhe proklamohet që identiteti i ynë të rrëmbehet dhe personifikohet nga disa individ. “Koha do t’a thotë të vërtetën por jo me kohë” andaj për neve mbetet të shohim me gjakftohësi ecurinë e procesit e mbi të gjitha të dëshmojmë se Populli që bëri sakrificë për çlirim, të e dëshmojmë edhe në këtë proces se e kemi merituar një gjë të tillë. Bota është krijuar për të gjithë, por mjerisht disa kanë hapësirë më shumë.

LipjaniNews.com