Tri punët më të mira për njerëzit në depresion

PUBLIKUAR

LAJME TË TJERA

Grabitje e armatosur në Llugaxhi

Policia Kosovës ka njoftuar se ankuesi mashkull kosovar ka raportuar se deri sa ishte...

Lëndohet një burrë në Lipjan, u godit me plumb të pushkës ajrore

Një burrë në Lipjan ka pësuar lëndime trupore, pasi i njëjti është goditur nga...

Është vërtetuar shkencërisht se zgjedhja e duhur e punës ka një efekt pozitiv në psikikë

Sipas ekspertëve, njerëzit në depresion janë bashkëpunëtorë të shkëlqyer, sepse puna e tyre më së shumti i largon mendimet nga problemet private, prandaj janë në gjendje të jenë të fokusuar në punë dhe të japin maksimumin e tyre.

Këshillohet që njerëzit në depresion të shmangin punët që janë të ekspozuara ndaj presionit të vazhdueshëm mjedisor dhe që bien në punë stresuese.

Për secilin prej nesh, shkuarja në punë sjell shumë përparësi, duke filluar nga socializimi, siguria financiare dhe aftësia për të punuar mbi aftësitë e veta. Këto përfitime kanë një efekt pozitiv në psikikën e njeriut dhe mund të luajnë një rol në reduktimin e depresionit, transmeton Telegrafi.

Për njerëzit që janë të prirë për depresion rekomandohen këto punë:

1. Punë në ambient të hapur

Një kurë natyrale për depresionin është puna në ambient të hapur. Ato punë që përfshijnë të qenit në natyrë janë ideale për njerëzit që vuajnë nga depresioni, sepse natyra qetëson mendjen dhe i bën të ndihen shumë më mirë.

 

2. Punë kreative

Sipas shumicës së psikologëve, njerëzit në depresion janë zakonisht shumë kreativ. Kjo është arsyeja pse një punë që kërkon kreativitet është ideale për ta, sepse do të jenë në gjendje të shprehin atë anë të personalitetit të tyre dhe të japin një kontribut të shkëlqyer në atë që punojnë.

 

3. Puna me kafshët

Kafshët dihet se rrezatojnë energji që ka një efekt qetësues te njerëzit. Kjo është arsyeja pse punët që përfshijnë punën me kafshët janë ideale për njerëzit që vuajnë nga depresioni dhe mund t’i ndihmojë ata të ndihen më mirë. /Telegrafi/

SHIKO MË SHUMË

Keni qarkullim të dobët të gjakut: Me ndihmën e këtyre artikujve do ta rregulloni shumë lehtë!

Duke pasur parasysh që qarkullimi i gjakut ndihmon bartjen e oksigjenit dhe nutrienëve në...

Llojllojshmëria e vitaminave B: Në cilin ushqim më së shumti ka dhe cili është më i rëndësishmi?

Ekzistojnë 8 vitamina të ndryshme në grupin e vitaminave B: tiamina, riboflavina, niacina, thartira...

Zgjidheni problemin e rritjes se thoit në mish te fëmijët

Me një masazh të thjeshtë në shtëpi, mund t’ua lehtësoni vuajtjen në vetëm 7...