Theresa May do hedh në votim marrëveshjen e saj për Brexitin për herë të katërt

Një votim i ri është propozuar nga Theresa May për datën 3 qershor, në një javë kur president ii SHBA’së do vizitojë vendin.

Do jetë hera e katërt që parlamenti britanik do votojë për një marrëveshje të Brexitit të propozuar nga Theresa May, pas tre dështimeve të kaluara.

E SPONZORIZUAR

Plani është zyrtarizuar gjatë një takimi mes kryeministres së Britanisë së Madhe dhe liderit të opozitës, laburistin , Jeremy Corbyn. Votimi do të ndodhë para se deputët britanik të marrin pushimin e verës.

“Kryeministrja është takuar me liderin e opozitës në sallat e parlamentit që të bëjë të qartë determinimin për mbyllje të bisedimeve dhe që të bëjë realitet rezultatin e referendumit për dalje nga BE’ja”, thotë një zëdhëns i qeverisë britanike.

Ai ka shtuar se bisedimet po vazhdojnë duke treguar për rëndësinë e arritjes së një marrëveshje para pushimit parlamentar të verës./Express/