Shkaktarët e plasaritjes së buzëve

Dehidratimi, stresi dhe mungesa e vitaminës B janë fajtorët kryesorë për buzët e plasaritura, por lëkura e thatë mund të shkaktohet edhe nga përdorimi buzëkuqit me bazë mente ose balsam nga vajguri, përcjell “Zëri.info”.

Lëkura e plasaritur e buzëve mund të ndodhë për shkak të mangësisë së vitaminës A, ndërsa për qoshet e dëmtuara të buzëve është fajtor mungesa e vitaminave B në trup.

E SPONZORIZUAR
Image

Efekte të ngjashme kanë dehidratimi dhe stresi. Pështyma avullohet shpejt, kurse mungesa e lagështisë ndikon që buzët të thahen. Përveç mangësisë së vitaminave, era dhe temperaturat e ulëta janë armiqtë kryesorë të buzëve.

Ato për këtë shkak lehtësisht thahen, por mund të dëmtohen edhe nga kujdesi jo i duhur. Përdorimi i pastave agresive për dhëmbë mund të irritojë lëkurën e ndjeshme të buzëve. Është mirë për të shmangur ato të bazuara në sodium laurel sulfate./ZERI