Përse pas konsumimit të këtyre produkteve duhet menjëherë të shkoni në WC?

Variantet pa-sheqer të ëmbëlsirave nuk janë edhe bash opsion i parrezikshëm për linjën e trupit dhe shëndetin

Produktet e tilla nuk përmbajnë sheqerna, mirëpo përmbajnë ëmbëltues artificialë, për shkak të të cilëve u mungon edhe një numër i madh nutrienësh në vend të të cilëve ka plot substanca të cilat nuk janë patjetër të mira për organizmin tuaj, transmeton Telegrafi.

E SPONZORIZUAR

Në të vërtetë, ëmbëlsirat pa sheqer janë të ëmbëltuar me një mori alternativash të sheqerit – me ëmbëltues artificialë, alkoole sheqeri, aditivë etj.

Deri tani nuk është treguar që ndonjë ndër këto substanca është më e shëndetshme se ëmbëlsirat tradicionale.

Në të vërtetë disa ndër to, për shembull ëmbëltuesit artificialë, lidhen me zëvendësimin e mikrobiomave në zorrë.

Nga ana tjetër, alkoolet e sheqerit mund të shkaktojnë gazra, fryrje dhe diarre, paralajmërojnë ekspertët.

Gjithashtu, kini parasysh që ‘sugar-free’ nuk do të thotë që produkti nuk ka karbohidrate, andaj kaloritë dhe yndyrat ende mbeten kalori dhe yndyra.

Këshillë e ekspertëve është që produktet e këtilla t’i trajtoni si edhe ëmbëlsirat e rregullta dhe që të mos e teproni me to kur është fjala për konsumimin e tyre. /Telegrafi/