Oda Amerikane dhuron pajisje për Shkollën “Adem Gllavica” në Lipjan

Fondacioni i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë i ka dhuruar Shkollës së Mesme Profesionale “Adem Gllavica” në Lipjan një donacion në pajisje të teknologjisë së informacionit dhe orendi të tjera.

Donacioni përfshin kompjuterë desktopë, karrige, si dhe një printer, ndërsa do të bëjë të mundur pajisjen elementare të një laboratori për qëllime të ushtrimeve praktike nga lëndët e ndërmarrësisë dhe ekonomisë, njofton Klan Kosova

Drejtori ekzekutiv i Odës Amerikane Arian Zeka tha se iniciativat si këto kanë për qëllim përmirësimin e kushteve për nxënësit e shkollave kosovare me qëllim të përgatitjes më të mirë të tyre për tregun e punës, ndërsa falë mbështetjes së vazhdueshme të anëtarëve të Odës Amerikane, përkrahja e tillë do të vazhdojë përgjatë tërë vitit 2019.

Kësaj iniciative të Odës Amerikane i janë bashkuar edhe disa biznese.
Starting from today, students of the vocational high school “Adem Gllavica” in #Lipjan will have new IT equipment including computers, a printer and other furniture, a donation of #AmCham #Foundation.

Such initiatives aim on improving the conditions for #Kosovar students in order to better prepare them for the #labor market, and, thanks to the continuous support of AmCham members, these initiatives will continue throughout 2019. This initiative was supported by companies IPKO, Meridian Corporation, Coca-Cola HBC Kosova, Pristina International Airport – Limak Kosovo, Gjirafa.comAmerican ClinicNLB Banka sh.a. PrishtinëRailtrans, and Orbico.