Nga Turqia në Serbi, kafsha grabitqare kthehet me aeroplan

Një grabitqarë i cili është rrëmbyer vitin e kaluar në Turqi më shumë se 2.000 km nga foleja e saj është kthyer në shtëpi, Serbi të premten – me aeroplan, transmeton Indeksonline.

Dobrila, është pjesë e një kolonie të mbrojtur prej rreth 70 palë në grykën Uvac të Serbisë perëndimore.

 

 

a group of people standing around a plane: Serbia's vulture flies home from Turkey

Ajo u gjet e plagosur dhe e rraskapitur vitin e kaluar mbi 2,200 km larg në afërsi të qytetit turk të Dijarbakir, ku autoritetet ndërhynin për ta riatdhesuar atë.

Ajo u kthye në Beograd me një avion tregtar në një kuti të veçantë dhe u takua me ministrin serb të mbrojtjes së mjedisit, Goran Trivan dhe ambasadorit të Turqisë, Tanju Bilgiç.

a group of people riding on the back of a truck: Serbia's vulture flies home from Turkey

“Jam e lumtur që operacioni ynë ishte një sukses … Dobrila tani do të kthehet në Uvac dhe nëse ajo ndonjëherë do të kthehet në Turqi, do të ishim të lumtur … të kujdesemi për të,” i tha Bilgiç gazetarëve.

a group of people on a boat: Serbia's vulture flies home from Turkey

Dobrilatani do t’i nënshtrohet kontrolleve shëndetësore para se të kthehet në Grykën Uvac ku ajo do të vendoset fillimisht në një kafaz për t’u përshtatur dhe për të mësuar se si të ushqehet vetë./Indeksonline/