Lipjan, fillon java Globale e Ndermarrësisë 2022

PUBLIKUAR

Në Komunën e Lipjanit sot ka filluar Java Globale e Ndermarrësisë 2022 nga programi i USAID-it, Qeverisja e Pronës, në kuadër të aktivitetit “Takohuni me Kryetarin tuaj”, ku është inicuar edhe themelimi i një trupe këshilluese e cila do të jetë në funksion të dialogut publiko privat në Komunen e Lipjanit.
Me këtë rast, Kryetari i Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti, është shprehur i lumtur që Komuna e Lipjanit është komuna e parë që po e fillon Javën Globale të Ndërmarrësisë në Kosovë me një aktvitet shumë të rëndësishëm për dialogun publiko privat në nivelin lokal.
“Ne sot në Lipjan po e fillojmë këtë Javë Globale të Ndërmarrësisë që është ngjarja më e rëndësishme e ndërmarrësisë, e cila ka për qëllim t’i bëjë bashkë ndërmarrës, inovatorë, punëdhënës dhe akterë tjerë, që synim kanë zhvillimin e ideve të reja, krijimin e vendeve të reja të punës, rritjen e mirëqenies dhe zhvillimin ekonomik”, ka thënë Kryetari Ahmeti, duke shtuar se Komuna e Lipjanit ka ndërmarrë disa veprime por akoma duhet një angazhim i përbashkët që të shënohet progres i vazhdueshëm progres i cili është shumë i nevojshëm që do të jetë partneritet i vazhdueshëm me një këshill i cili do të përfaqësoj bizneset e Lipjanit dhe ky hap që sot po shënohet është një ndër hapat që do të ndihmonte në progresin e mëtutjeshëm.
Kryetari Imri Ahmeti, po ashtu ka ftuar bizneset që të jeni pjesë aktive e këtij këshilli e të jenë prezentë në takimet periodike që parashihen të mbahen, në mënyrë që të evidentohen të metat dhe të nxjerrë rekomandimet e nevojshme për përmirësimin e ambientit të të bërit biznes.
Nga ana tjetër, Ramadan Klisurica, Zëvendës Drejtor i aktivitetit të USAID-it Qeverisja e Pronës, ka falenderuar Komunën e Lipjanit për bashkëpunimin, duke theksuar se përgjatë një një jave në muajin Nëntor, USAID-i në Kosovë me partner e bashkëpunëtor do të promovojë ndërmarrësinë nëpërmjet aktiviteteve të dizajnuara për të vënë në pah potencialin e ndërmarrësve të rinj dhe inovatorëve.

LAJME TË TJERA

Messi nuk është duke e marrë në konsiderim kthimin në Barcelonë

Muajve të fundit ka pasur shumë thashetheme që argjentinasi dëshiron të kthehet në Kataloni,...

Gjashtë arsye se përse njerëzit inteligjentë nuk mund të jenë të lumtur

Personat me një nivel të lartë të inteligjencës mund të jenë më të suksesshëm...

Persona të maskuar sulmojnë dy gazetarë në Veri

Dy gazetarë kosovarë janë sulmuar në Veri, nga persona të maskuar. Sipas raportimit të kolegëve...

Fotosesioni i ri i Dafina Zeqirit, tërheq vëmendje në pozën me DJ Geek

Këngëtarja e njohur shqiptare, Dafina Zeqiri, vazhdon të jetë një personazh shumë i pëlqyer...

SHIKO MË SHUMË

Kryetari Imri Ahmeti po qëndron në Izrael, bashkë me disa Kryetar Komunash

Me ftesë të Asociacionit të Autoriteteve Lokale në Izrael, bashkë me disa kryetarë të...

Sekuestrohet një armë në Torinë të Lipjanit

Policia e Rajonit të Prishtinës, respektivisht hetuesit e stacionit policor të Lipjanit, sot në...

Sekuestrohet drogë në Lipjan, arrestohen tre persona të dyshuar

Policia e rajonit të Prishtinës në kuadër të punës së saj për parandalimin e...