Lipjan, diskutohet Draft – Plani Zhvillimor Komunal – Profilin e Komunës

PUBLIKUAR

Drejtorati për Planifikim, Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit sot në sallën e Kuvendit Komunal, ka mbajtur diskutim publik ku është prezantuar Draft – Plani Zhvillimor Komunal – Profilin e Komunës, njofton Komuna e Lipjanit.
Me këtë rast, nënkryetari i Komunës së Lipjanit, z. Diamant Bytyqi tha se hartimi i Planit Zhvillimor Komunal ka një rëndësi të veçantë për faktin se është dokument afatgjatë, që ka për qëllim të sigurojë zhvillimin e qëndrueshëm dhe të baraspeshuar të planifikimit hapësinor për tërë territorin e komunës, përmes qeverisjes së mirë, shfrytëzimit të përshtatshëm të tokës, mbrojtjes së mjedisit dhe trashëgimisë kulturore e natyrore.
Drejtori i DPUMM-së, z. Imri Semetishti tha se ky dokument që është në fazën e hartimit dhe diskutimit publik, do të ndikojë drejtëpërdrejtë në mirëqenien e qytetarëve të komunës sonë. Ai ka shtuar se në Profilin e komunës janë përmbledhur, identifikuar dhe strukturuar informatat bazë në fushat tematike, ku përfshihet shqyrtimi i të dhënave për:
– Historinë e zhvillimit të Komunës;
– Gjendjen ekzistuese të Komunës; dhe
– Kapacitetet njerëzore dhe financiare.
Në vazhdim u prezantua “Profili i Komunës” ku pjesëmarrësit kanë parashtruar pyetje dhe të njejtit kanë marrë përgjegje nga përfaqësuesit komunal.
Drejtori Semetishti po ashtu ka njoftuar se ky proces i diskutimeve publike do të vazhdoj, andaj ka kërkuar nga pjesëmarresit dhe të gjithë qytetarët që të kontribuojnë me komentet dhe sygjerimet e tyre, në mënyrë që të arrihet të finalizohet një dokument sa më përmbajtësor për komunën tonë.
Prandaj, “Profilin e Komunës” – si dokument të gjithë të interesuarit mund ta gjejnë në faqen zyrtare të Komunës dhe mund t’i paraqesin komentet e tyre në formë të shkruar në Drejtoratin për Planifikim, Urbanizëm dhe Mbrojtje të Mjedisit deri më datën 18 janar 2022.

LAJME TË TJERA

“Isha para spitalit duke prit”, deputeti Rashit Qalaj në një rrëfim të rrallë për jetën private

Deputeti, Rashit Qalaj, ka rrëfyer dy momentet më të lumtura dhe ato më tē...

Melisa Lleshi: Dua ta adoptojë një fëmijë, ndoshta vitin tjetër

Melisa Lleshi është banorja më e re e Big Brother VIP Kosova. Reklama Ajo i është...

E konfirmuar: Ndërron jetë i dyshuari për plagosjen e dy grave në Fushë Kosovë

Ka ndërruar jetë Sabit Islami, i dyshuari për plagosjen e dy grave sot në...

Uzuni fantastik, shënon dy gola për Granadan

Granada ka shënuar fitore ndaj Andorras në kuadër të La Liga 2. Futbollisti shqitar, Myrto...

SHIKO MË SHUMË

Mbahet takimi i parë i Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB), për vitin 2023

Kryesuar nga nënkryetari i Komunës së Lipjanit, z. Diamant Bytyqi, sot Këshilli Komunal për...

Vetura e policisë fundoset në ujë, intervenon shpejt FSK-ja (Video)

Një veturë zyrtare e Policisë së Kosovës është fundosur në ujë afër Lipjanit, raporton...

Komuna e Lipjanit pas arrestimit të nëntë zyrtarëve komunalë: Kontratat për stadiumin në Magure janë publike

Komuna e Lipjanit ka reaguar pas arrestimit të nëntë zyrtarëve që dyshohet për veprën...