Lindin binjakët në kohën e pandemisë, marrin emrat Corona dhe Covid

Mirësevini në botë, Corona dhe Covid – këta janë emrat e binjakëve të porsalindur në qytetin e Raipur të Indisë.

Djali dhe vajza kanë lindur në mes të një bllokimi tre-javor në Indi. Prindërit e tyre thonë se ata u dhanë emrat si kujtesë e pengesave të tejkaluara gjatë kohës së provës që kanë prishur jetën në të gjithë botën, raporton BBC, transmeton lajmi.net.

Në një intervistë për mediat lokale, nëna tha se ishte një dorëzim “i vështirë”. “Ne u përballëm me shumë sfida dhe unë dhe burri im donim ta bënim ditën të paharrueshme”, tha ajo.

“Virusi është i rrezikshëm por shpërthimi i tij ka bërë që njerëzit të përqendrohen në higjenën dhe të ngulin zakone të tjera të mira. Kështu që ne kemi menduar për këta emra,” shpjegoi ajo.

Stafi i spitalit filloi t’i quante binjakët si Corona dhe Covid menjëherë pasi u lindën – gjë që i ndihmoi prindërit të merrnin vendimin e tyre. /Lajmi.net/