Bugatti që shpejton 490 km/orë do të ketë vetëm 30 kopje – me një çmim fillestar prej 3.5 milionë euro

Bugatti ka publikuar fotografi të Chiron Super Sport 300+, një model i ri prototipi i të cilit kohët e fundit arriti shpejtësinë mbi 480 kilometra në orë.

Kur Bugatti lëshoi një video të prototipit të modifikuar Chiron me shpejtësinë më të lartë prej 490 km/orë në fillim të shtatorit, rekordi i tij nuk u bë zyrtar pasi nuk ishte një makinë prodhimi.

E SPONZORIZUAR

Tani prodhuesi ka zbuluar se është duke përgatitur një model serik bazuar në një prototip super të shpejtë, të quajtur Chiron Super Sport 300+.

Versioni i prodhimit nga jashtë duket pothuajse identik me prototipin, dhe kabina do të ketë dy ulëse të rregullta, ndryshe nga vetura e para-prodhimit që kishte vetëm ulësen garuese të shoferit.

Gjithashtu, modeli serik nuk do të ketë elementë shtesë rol-bar që ishin ndërtuar në prototip.

Për sa i përket drejtimit, është njëjtë si te makina e para-prodhimit.

Chiron Super Sport 300+ mundësohet nga një motor 8.0 W16 i modifikuar me 4 turbo-mbushës që zhvillon 1.600 kuaj fuqi.

Bugatti do të prodhojë vetëm 30 kopje të këtij modeli, me një çmim fillestar prej 3.5 milionë euro. /Telegrafi/