Borë e madhe në këtë vend, kaq bukur duket natyra (Pamje)

Pas të nxehtit vjeshtor, ku temperaturat ishin mbi mesataren në shumicën e tetorit në kryeqytetin kroat Zagreb, dhe një rekord u regjistrua gjatë ditës së sotme të fundit të tetorit në Sljeme. Reshje të mëdha të borës kanë mbuluar malin Medvednica në mëngjes.

Sipas të dhënave nga stacioni i motit DHMZ në Puntijarka, 4 cm borë ka rënë të enjten në majën e Sljemes. Me temperaturat që lëvizin rreth 0 °C dhe bora në tokë, pati një pamje më të vërtetë dimërore në Sljeme e cila ishte e mbuluar, ku disa ditë më parë ishte me diell të ngrohtë.

Bora në Sljeme nuk është e pazakontë për këtë kohë të vitit, por ajo që ka qenë e pazakontë ishte moti i ngrohtë gjatë këtij muaji. Nga 12 deri në 28 tetor, temperaturat gjatë natës nuk binin nën 8 °C në male dhe për tre ditë rresht, temperaturat ishin më shumë se 21 °C, gjë që nuk kishte ndodhur që nga fillimi i matjeve të vitit 1981. Me 23 tetor u regjistrua një rekord i ri i motit në stacionin Puntijarka që regjistroi 22.7 °C. /Motilokal.com

Image

Image

Image

Image

Image

Image