13 efektet e mrekullueshme të qershive në shtatzëni

Shumë gra shtatzëna të cilat kalojnë në këtë periudhë gjatë pranverës dhe fillimit të verës, padyshim se do të ‘çmenden’ pas qershive.

Disa femra shtatzëna kanë frikë se ato mund të kenë ndikime negative në foshnjën që mbajnë në bark.

E SPONZORIZUAR

Mirëpo, është krejt e kundërta, transmeton Arbresh.info.

Qershitë janë frutat të cilat do të kenë shumë ndikime pozitive tek shtatzënat ndër të cilat 13 më të rëndësishmet që janë radhitur më poshtë:

1. Ngrisin nivelin e imunitetit

2. Ndihmojnë në shëndetin e trurit të foshnjës

3. Lirojnë ënjtjen dhe inflamacionin

4. Parandalojnë diabetin

5. Lehtësojnë lodhjen

6. Kontrollojnë nivelin e shtypjes së gjakut

7. Ndihmojë në gjumë më të mirë për shtatzënën

8. Forcojnë enët e gjakut

9. Ruajnë nga ftohjet, bronhitisi  etj.

10. Trajtojnë kapsllëkun

11. Është frut me kalori të vogla duke ndihmuar kështu në ruajtjen e peshës së shtatzënës

12. Lehtësojnë dhimbjet e muskujve

13. Shërojnë dhimbjen e kokës./Arbresh.info