“Viti 2024 është viti më i mirë për fermerët e komunës së Lipjanit”

PUBLIKUAR

LAJME TË TJERA

Nuk ka kufizim të orarit të punës, java e ardhshme me temperatura që nuk paraqesin rrezik për kategoritë e cenueshme

Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur se pas konsultimeve me Institutin Kombëtar të...

Kolona 200 metra e pritje deri në 40 minuta, gjendja nëpër pikëkalimet kufitare

Qendra Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar ka treguar gjendjen nëpër pikëkalimet kufitare, këtë mëngjes. Në...

Gjatë ditës së sotme, Drejtori për Bujqësi z. Rexhep Rexhepi, ka vizituar fermerët e Komunës së Lipjanit për të ndjekur nga afër procesin e korrje-shirjeve. 🌾

Drejtori Rexhepi ka theksuar se viti 2024 është viti më i mirë për fermerët e komunës së Lipjanit.

“Përkushtimi dhe puna e palodhur e fermerëve tanë po shpërblehen me një prodhimtari të lartë dhe kjo është një dëshmi e fortë e potencialit të bujqësisë në Komunën e Lipjanit,” tha drejtori Rexhep Rexhepi.

Ai ka theksuar se aktualisht në Komunën e Lipjanit, sipas shënimeve të drejtoratisë së bujqësisë, janë mbjellur 4100 hektarë grurë. Në terren po operojnë mbi 120 autokombanja dhe rendimentet për këtë vit vlerësohen të jenë rreth 5500 deri 6000 kg grurë për hektar.

Sipas rekomandimit të Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, çmimi i korrje-shirjes për një hektar në këtë vit është 130 euro.

SHIKO MË SHUMË

Lindin trenjakë në një familje në Lipjan, kryetari shpërblen prindërit me 1500 euro

Kryetari Komunës së Lipjanit, Imri Ahmeti ka ndarë një subvencion prej 1500€ për babanë...

Një grua gjendet e vdekur në banesën e saj në Lipjan, policia nis hetimet

Një grua është gjetur pa shenja jete në banesën e saj në Lipjan. Sipas raportit...

Kryetari Ahmeti me vendim: Zgjatet orari i punës subjekteve të biznesit përkatësisht shërbimet e gastronomisë

Kryetari i Komunës, Imri Ahmeti, ka marrë Vendim për zgjatjen e orarit të punës...