Lipjani në zonën e rrezikut mesatar, këto masa parashihën

 Lipjani në zonën e rrezikut mesatar, këto masa parashihën

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka njoftuar për masat e reja për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Në një konferencë për media, Hoti ka bërë me dije se në komunat që janë në zonën e gjelbërt, është kufizuar orari i funksionimit të veprimtarive.

Sipas një harte të publikuar Komuna e Lipjanit llogaritën në zonën e rrezikut mesatar, nga infektimet Covid.

Zona e verdhë – rrezik mesatar

Komunat me rrezik të mesëm të infeksionit janë ato që kanë prej 76 deri në 149 persona të infektuar në 100.000 banorë. Komunat të cilat bëjnë pjesë në zonën e verdhë, operatorët ekonomikë lejohen të punojnë nga ora 05:00 deri në orën 18:00.

Shërbimet e hotelerisë dhe gastronomisë lejohen të punojnë nga ora 05:00 deri në ora 18:00, pas orës 18:00 punojnë me shërbim “merr me vete” dhe “porosi me dërgesë”.

Qendrat tregtare lejohen të punojnë prej orës 05:00 deri në ora 18:00.

LipjaniNews.com