KEDS tregon se këto zona do të mbesin pa rrymë deri në 7 orë

PUBLIKUAR

LAJME TË TJERA

Tahiri: Mos të ketë presion politik te KPM-ja

Shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka thënë të mos ketë presion...

Sulmi terrorist në Banjskë, Gjykata ua vazhdon edhe për nga dy muaj paraburgimin tre të dyshuarve

Gjykata Themelore e Prishtinës ua ka zgjatur edhe për dy muaj paraburgimin tre të...

KEDS ka bërë të ditur se më 16 shtator do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të vendit.

Sipas njoftimit, ndërprerja e rrymës do të ndodh për shkak të punimeve në rrjet.

Punimet në rrjet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it, ndërsa janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

16.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Besi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lluzhan (kodi: 10013011) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Vërbovcët, Lupçi i Poshtëm, Vranidolli, Tenezhdolli, Kazerma e FSK –së në Vranidoll.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10(20) kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J35 Veterniku 2 (kodi: 19000035) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Veterrniku, Valoni Petrol, Banesat, Rruga përgjatë Magjistralja Prishtinë – Ferizaj, Furra Kobake, Mer Com dhe Pezho.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 220/35/10 kV Podujeva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Livadica (kodi: 14000011) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Dumnicë, Shtedim, Mirovc, Livadicë dhe Dogana.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

TS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Koshare (kodi: 41046005) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gllavicë, Koshare, Lagjja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 110/35/10kV Bibaj H04 – do të ndërprehet:

NS 35/10kV Shtërpce (kodi 400440) – H02 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV dhe 4 dalje 35kV të HC Matkos Group (kodi 400442,400443, 400444 dhe 400445) prej orës 11:00 deri ne ora 15:00.

Vendet: Shtërpce dhe një pjesë e fshatit Berevce, Brezovica, Jazhince, Sevce, Vrbeshtica dhe Vikendicat, Fabrika në Shtërpce, Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovce (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushice dhe Viqë, Narcisi, Molika në Brezovicë dhe Vikendicat në Sharr, Berevce dhe Brezovicë.

Pa tension do të mbesin: HC – Brezovicë – Matkos Group dhe HC – Viçë – Matkos Group

Arsyeja: Mirëmbajtja preventive e nënstacionit.

Gjilan

1.

TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kllokoti (kodi: 61065004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot (një pjesë), Radivojcë dhe Remnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/10 kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hogoshti (kodi: 62000001) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Bujnoc (një pjesë), Dazhnicë (një pjesë), Hogosht, Kolloleq, Kopërnicë, Kostandincë (një pjesë), Kradinell, Lajçiq, Lisockë (një pjesë), Marocë (një pjesë), Poliçkë, Shahiq (një pjesë), Shipashnicë e Epërme, Shipashnicë e Poshtme, Tërstenë (një pjesë), Velegllavë (një pjesë), Vriqec (një pjesë), Xhyrishevc (një pjesë) dhe Zhujë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 35/10 kV Shupkovc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kqiqi (kodi: 70000102) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Cërnusha (një pjesë), Shupkovcë, Kçiq, Kçiq i Madh, Kçiq i Vogël, Rekë (një pjesë), Shupkovcë, Smrekovicë dhe Zasellë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, montimi i ndarësit linjor në Kqiq mbi shkollë.

Peja

1.

TS 35/10 kV Gurakoc do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Onixi (kodi: 50052006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Baicë, Banjë, Cerrollukë, Dobrushë, Dubravë (një pjesë), Kaliqan, Lubovë, Orrobërdë dhe Tomoc.

Gjatë kësaj ndërprerjeje do të afektohet BRE – Onixi me kod 50052006045.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

TS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kastrati (kodi: 51000007) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Babiq, Dobërdol, Duboqakë (një pjesë), Firaj (një pjesë), Gorazhdecë, Llozhan, Millovancë, Pishtan (një pjesë), Poqestë, Ramun, Strellcë i Ulët, Vragoc, Zhllopek si dhe pjesë e rrugës Tranzit, Ruzhdi Haxhijaj dhe Dardanija 1,2 dhe 3.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

TS 110/10 kV Deçan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lluka (kodi: 53000009) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshati Llukë e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (kodi: 30000015) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 13 Liqeni i Hasit, 15 Faik Çabrati (një pjesë), 451 Hysni Morina (një pjesë), 462 Qenë Qenaj (një pjesë), Arban (një pjesë), Atmaxhë (një pjesë); fshatrat: Krajk, Landovicë dhe Tupec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (ndërrim/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dragobili (kodi: 82082006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (3 konsumatorë), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator), 557 Bedri Berisha (1 konsumator); fshatrat: Astrazub, Dragobil, Drenoc, Guriq, Janqishtë, Kërvasari, Marali, Maxharrë, Pagarushë dhe Shkozë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të dëmtuara në Kravasari.

2.

TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ratkoci (kodi: 82081006) prej ores 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc dhe Xërxe (një pjesë).

16.09.2022

Punime në projekte investive

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Likovci (kodi: 74000001) prej orës 08:00-09:00 dhe nga ora 16:00-17:00

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehen TS-at:

TS 10/04 kV Morinë 1 (kodi: 74000001001) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 2 (kodi: 74000001002) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV N.T.Sh. Rreze Comerc (kodi: 74000001058) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 3 (kodi: 74000001003) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Morinë 4 (kodi: 74000001004) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-1 (kodi: 74000001006) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Likocë I ri (kodi: 74000001007) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë-Kastrati (kodi: 74000001008) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë-Veliu (kodi: 74000001009) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Shkolla (kodi: 74000001010) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Lagjja Bilalli (kodi: 74000001060) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë- Lagjja Bilalli (kodi: 74000001059) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë Istogu 1 (kodi: 74000001011) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Plluzhinë Istogu 2 (kodi: 74000001012) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-2 (kodi: 74000001047) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal-Xhinovci-3 (kodi: 74000001048) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Shtuticë 2 Pompat (kodi: 74000001054) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV A&BB SH.P.K Arif Qazim Aliu (kodi: 74000001057) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

TS 10/04 kV Makermal Goxhuli (kodi: 74000001005) prej orës 08:00 deri në ora 17:00

Vendet: Makërmal, Shtuticë dhe Plluzhinë.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i tre trafostacioneve përmes largpërçuesit të ri. Energjizimi i mbi 80 fushave të LP të ri në lagjen Morinë si dhe ndërrimi i transformatorëve, ormanëve të tensionit të ulët dhe montimi i ndarëseve linjor në trafostacionet me kod: 74000001001, 74000001003.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

16.09.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

TS 35/10kV Fushë- Kosova 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Fitim Bacaliu –Uni Project shpk (kodi:10012002235) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: rr.e Pejës ( një pjesë), rr.Anton Çetta.

Arsyeja: Ndërrimi i panelit të transformatorit dhe panelit tp tensionit të ulët sipas pëlqimit elektro-energjetik.

2.

TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Afrim Zejnullahu F&A INXHINIERING (kodi:19000031244) prej orës 09:00 – 11:00.

Vendet: rr.Behar Begolli ( një pjesë), rr.Shkupi( një pjesë)

Arsyeja: Vendosja e letfave për dy daljet e reja.

3.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10(kV) Shkabaj (kodi:15019002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Konjuhi (kodi:41000004) nga ora 10:00-10:30 dhe nga ora 16:30-17:00

Vendet: fshatrat: Akllap (lagjja e Akllapit) (një pjesë), Banullë, Gumnasellë (një pjesë), Janevë, Konjuh, Lipjan (lagjja e Akllapit) (një pjesë), Lagja e Burimit, Lagja e Re (një pjesë), Lipjan (një pjesë), Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Magjistralja Lipjan-Prishtinë, Çallapeku (një pjesë), Lagja Sadik Shala dhe Udhëkryqi Janjevë-Lipjan (një pjesë).

Arsyeja: Krijimi I kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Delta Produkt Mehmet Ruhani (kodi:41000004259) nga ora 10:00 deri në ora 17:00

Vendet: Delta produkt.

Arsyeja: Zhvendosja e trafo-shtyllës sipas zgjidhjes teknike.

SHIKO MË SHUMË

Tahiri: Mos të ketë presion politik te KPM-ja

Shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka thënë të mos ketë presion...

Sulmi terrorist në Banjskë, Gjykata ua vazhdon edhe për nga dy muaj paraburgimin tre të dyshuarve

Gjykata Themelore e Prishtinës ua ka zgjatur edhe për dy muaj paraburgimin tre të...

Arrestohet një person në Prishtinë, kërkohej me 14 urdhëresa të gjykatës

Një person është arrestuar sot rreth orës 00:20 nga njësitet e stacionit policor veriu...