KFOR tregon arsyen pse do të fluturojë me helikopterë në pjesë të ndryshme të Kosovës

CAMP BONDSTEEL, Kosovo -- Soldiers from Company C, 2nd Battalion, 285th Aviation Regiment, North Dakota National Guard, lift off from Camp Bondsteel, Kosovo during a joint multinational training flight, March 8. (Photo by U.S. Army Sgt. Cody Barber, 11th Public Affairs Detachment)
Forcat e KFOR-it pritet që këtyre ditëve të kryejnë trajnime duke dërguar trupat e saja në pjesë të ndryshme të Kosovës.

Përmes një njoftimi, ata kanë paralajmëruar se ushtrimet do të jenë me helikopterë dhe automjete të ushtarake, shkruan Indeksonline

“Synimi i këtyre ushtrime është përmirësimi dhe bashkëpunimin ndërmjet njësive të KFOR-it që të mbështesë gatishmërinë për çfarë do rasti. KFOR-i rregullisht stërvitjet i mban  për të mbajtur të gatshme për të përmbushur mandatin e vet”, thuhet në njoftim.

CAMP BONDSTEEL, Kosovo — Soldiers of the Company C, 2nd Battalion, 285th Aviation Regiment, North Dakota National Guard, fly in formation during a joint multinational training flight in Kosovo, March 8. (Photo by U.S. Army Sgt. Cody Barber, 11th Public Affairs Detachment)